BLOEMEN NEDERLAND

Alles over bloemen

Roze roos

In de categorie: Rozen

De verschijning van de roze roos is bijzonder om te zien, bijna sprookjesachtig. De roze roos past dus prima in het decor van de dromen van vele jonge meiden over roze prinsessenjurken en prachtige kroontjes. Maar de roze roos heeft een diepere betekenis.

Geschiedenis roze roos

De roze roos kwam ook in de geschiedenis al vaak voor en het was één van de eerste rozen. De roze roos was overheersend, doordat het de roos was die het meeste in het wild voorkwam. De roze roos maakt daarmee ook het meeste aanspraak op het symbool waar een roos voor staat: liefde. Toen de roze roos zich begon te ontwikkelen door de jaren heen, ontwikkelde deze zich in verschillende teinten varierend van licht roze naar diep roze.  Tegenwoordig zijn er verscheidene teinten te onderscheiden binnen het roze en dat is versterkt door huidige kweken van bloemen waarbij vele nieuwe soorten ontstaan.

Betekenis roze roos

Tegenwoordig worden rozen gekweekt en zijn er dus nog meer kleurteinten ontstaan binnen de roze rozen. Dit heeft als gevolg dat de verschillende kleurteinten ook langzaamaan een eigen betekenis beginnen mee te dragen. Overigens staat de roze roos over het algemeen symbool voor elegantie, zachtheid en poëtische romantiek.

Betekenis donkerroze roos

Een donkerroze roos staat voor dankbaarheid en waardering. Deze roos wordt daarom vaak gebruikt bij het bedanken van iemand of om een blijk van waardering over te brengen.

Betekenis lichtroze roos

De lichtroze roos symboliseert zachtaardigheid, vriendelijkheid en bewondering. Deze roze roos kan daarom gebruikt worden om bewondering te laten blijken aan iemand.