BLOEMEN NEDERLAND

Alles over bloemen

Oranje rozen

In de categorie: Rozen

In Nederland zijn oranje rozen natuurlijk helemaal perfect op hun plek, oranje is immers de kleur van Nederland. Maar de oranje roos is meer dan dat: ook oranje rozen dragen een boodschap met zich mee.

Geschiedenis oranje rozen

De geschiedenis van oranje rozen reikt niet ver terug. Deze rozen zijn in de 20e eeuw ontwikkeld op basis van de pas laat ontdekte gele rozen. Door de technieken die toen mogelijk werden, werd het mogelijk om ook zelf kleuren te onwikkelen van verschillende bloemsoorten.

Betekenis oranje rozen

Oranje rozen zijn erg gewild vandaag de dag. Het is een populaire rozensoort en dat is logisch: de kleur roept warme gevoelens op, het is vergelijkbaar met de kleur van de lucht bij zonsondergang of de kleur van de schil van manderijnen en sinaasappels. Ook deze kleur kent vele variaties teinten. Er zijn rozen met een diep oranje kleur, maar er zijn ook rozen met een oranje teint die naar perzikken neigt, lichtoranje dus.

Oranje rozen staan symbool voor verlangen, passie en enthousiasme. Met het geven van oranje rozen aan een ander, laat u zien dat u opkomende romantische gevoelens voor iemand koestert en dat u de relatie met degene wilt verleggen naar een ander, romantischer niveau. Zoals oranje tussen rood en geel in staat, zo staat dus ook de oranje roos als het ware tussen de gele rozen (vriendschap, plezier) en de rode rozen (liefde, romantiek) in.

Oranje rozen kunnen met de zonsondergang geassocieerd worden, de kleur van de sinaasappels of manderijnen, maar ook met vuur. En dat brengt ons op verlangen en passie. Vuur staat voor hitte en dat kan weer geassocieerd worden met verhitte passie en brandend verlangen. Met deze betekenis kan de oranje roos een nog sterkere boodschap meedragen dan de roze roos.

Overigens kunt u met oranje rozen ook laten zien dat u trots bent op iemand of dat u gefascineerd bent door degene. Ook worden oranje rozen in Nederland gebruikt bij bepaalde nationale gelegenheden (vanwege de oranje kleur) en eveneens bij het Amerikaanse Halloween.  Maar met welk doel u ook oranje rozen geeft, het draagt altijd een achterliggende boodschap met zich mee: u wilt iets opwarmen, deuren openen, iets naar een ander niveau brengen.