BLOEMEN NEDERLAND

Alles over bloemen

Betekenis bloemen


Bloemen worden vaak cadeau gegeven: een bosje bloemen voor de jarige, de geslaagde of gewoon zomaar. Maar bloemen worden ook tijdens andere gelegenheden volop gebruikt: een bruidsboeket, ter versiering van een tafel of zaal of het rouwboeket. We kiezen dan vaak voor bepaalde soorten en kleuren bloemen. Dit gebeurt meestal niet zomaar.

Met het gebruiken en het geven van bloemen is het namelijk goed om te weten dat bloemen niet gewoon bloemen zijn, maar dat ze ook een bepaalde betekenis met zich meedragen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de betekenissen en de kleuren van de bloemen, zodat u de taal van de bloemen kunt leren spreken en begrijpen.

Rozen

Al eeuwenlang staan rozen symbool voor liefde en waardering en vele geliefden geven elkaar rozen als uiting van liefde en romantiek. Maar rozen kunnen ook voor andere gelegenheden gebruikt worden. Het bijzondere aan de roos is namelijk dat iedere kleur roos een eigen betekenis met zich meedraagt. Het is daarom moeilijk om een algemene betekenis toe te kennen aan de roos in het algemeen. Lees daarom meer over verschillende kleuren rozen en hun betekenissen.

Tulpen

De naam van de tulpen is afkomstig uit het Ottomaanse rijk. De Ottomanen droegen tulbanden met tulpen er op. De naam van de tulpen is toen afgeleid door de Europeanen van het Perzische woord wat tulband betekende. Overigens heeft deze achterliggende betekenis verder geen invloed op hetgeen waar de tulp symbool voor staat. De tulp symboliseert over het algemeen namelijk perfecte liefde. Maar ook bij de tulpen zijn er verschillende kleuren, waardoor het moeilijk is om een algemene betekenis toe te kennen aan de tulp. Lees daarom op deze pagina meer over de verschillende kleuren tulpen en hun betekenissen.

Betekenis bloemen (andere soorten)

Behalve rozen en tulpen bestaan er natuurlijk veel meer andere soorten bloemen en ook deze bloemen kennen hun eigen betekenis. Bloemen zijn veelzeggend en prachtig en daarom een bijzonder cadeau om te geven en te krijgen. Om niet voorbij te gaan aan de betekenissen van andere bloemen, ook hier een lijstje van: