BLOEMEN NEDERLAND

Alles over bloemen

Geschiedenis zonnebloemen

In de categorie: Zonnebloemen

Zonnebloemen hebben niet alleen een mooie verschijning, ze kennen ook een lang geschiedenis. Zonnebloemen werden namelijk al eeuwen geleden ontdekt in Amerika, waar ze vooral als voorziening gebruikt werden. 

Geschiedenis zonnebloemen

De zonnebloem begon voor het eerst te groeien in Zuid en Midden-Amerika. Dit was ongeveer 1000 jaar voor christus. De schoonheid van de zonnebloem was toen niet zo belangrijk, de zonnebloem werd eerder voor praktische doeleinden gebruikt. Het werd namelijk gebruikt voor olie en voedsel.

Echter werd dit wat later de reden waarom de zonnebloem een religieus symbool werd. De mooie verschijning en het nut wat de mensen van de zonnebloemen verkregen, zorgden ervoor dat de mensen de zonnebloem begonnen te vereren. Dit uitte zich op verschillende manieren. Zo werden er schalen met zonnebloempitten bij de graven van de doden gezet en droegen priesters gouden afbeeldingen van zonnebloemen bij zich.

Later, tijdens het Impressionisme (periode van kunst) nam de zonnebloem een belangrijke positie in schilderijen, gedichten en andere kunstvormen in. Vandaag de dag wordt de zonnebloem nog altijd voor van alles gebruikt. Nog altijd wordt er zonnebloemolie uit zonnebloemen verkregen, evenals zonnebloempitten. Maar natuurlijk is de zonnebloem vooral een prachtige bloem om naar te kijken.