BLOEMEN NEDERLAND

Alles over bloemen

Rode rozen

In de categorie: Rozen

Rode rozen zijn prachtige bloemen. Met een dieprode, mooie kleur, worden deze rozen meestal gebruikt als blijk van romantiek. De rode roos symboliseert perfectie en schoonheid, liefde en waardering. Daarbij zijn de rode rozen de rozen die het meeste gebruikt worden en die ongetwijfeld het bekendste zijn onder de mensen.

Geschiedenis rode rozen

Rode rozen dragen ongetwijfeld meer betekenissen met zich mee dan andere rozen of bloemensoorten. De rode roos is wereldwijd bekend en de betekenis die de rode roos uitdraagt is universeel. Waar u ook bent, de meeste mensen zijn bekend met de betekenis die rode rozen uitdragen. En dit is al jarenlang het geval, de rode roos kent namelijk ook een lange geschiedenis waarbij het gebruikt werd bij kunst, schilderijen en poëzie. Maar ook vandaag de dag is de roos niet weg te denken.

Een boeket rode rozen is de beste manier om een ander te vertellen dat u diepe gevoelens heeft voor degene. Rode rozen staan traditioneel symbool voor liefde en romantiek en het is de manier om te zeggen dat u van de ander houdt. De rode kleur stond al in de vroege geschiedenis symbool voor  diepe gevoelens en dit is zo gebleven. En doordat vele culturen de rode rozen gebruikten bij huwelijken en dergelijke zaken, zorgde dit gebruik ervoor dat de rode roos symbool werd voor liefde en waardering. Rode rozen werden toen steeds vaker gebruikt om diepe gevoelens van liefde en waardering te uiten, tot op de dag van vandaag.

Betekenis rode rozen

Zoals al gesteld is, zijn rode rozen de beste manier om iemand te vertellen dat u gevoelens koestert voor degene. Het is een uiting van liefde en genegenheid, schoonheid en perfectie. Rode rozen dragen een diepe betekenis met zich mee en zijn daardoor goed te gebruiken om de ander te vertellen dat u van degene houdt. Het is alsof u zegt: “Deze ware liefde is sterker dan doornen en kan alles aan”. Het kan gegevens worden aan een geliefde bij een bepaalde gelegenheid of gewoon zomaar, om te zeggen dat u van degene houdt.