BLOEMEN NEDERLAND

Alles over bloemen

Eetbare bloemen

In de categorie: Eetbare bloemen

Bloemen zijn er niet alleen voor in de tuin of ter decoratie in huis, bloemen zijn er ook om op te eten. Klinkt vreemd, maar wist u dat u er waarschijnlijk al heel vaak van eet?

Eetbare bloemen die we gebruiken

Zoals we al stelden, zijn er eetbare bloemen die we al gebruiken zonder erbij stil te staan. Zo komt het kruid Saffraan van de stempels van een krokussoort en zijn de bloemkool en de brocolli in feite bloemen. Dit geldt ook voor artisjokken. En wist u ook dat kappertjes eigenlijk gewoon bloemknoppen zijn?

Minder bekende eetbare bloemen

Heeft u er ooit over nagedacht om een hap te nemen van de bos rozen die u op tafel heeft staan? Of van een andere bloem? Het klinkt als iets wat u nooit zou doen, maar toch is het mogelijk om van bloemen te eten. Nu raden wij het niet aan om een hap te nemen van de bloemen van de bloemist, die kunnen namelijk giftig zijn door gifstoffen. Maar wanneer u een kijkje neemt bij de groenteboer of bij een kweker van eetbare bloemen, dan is het zeker wel mogelijk.

Er zijn verschillende eetbare bloemen. De volgende soorten (of delen ervan) zijn onder andere eetbaar:

  • Bergonia
  • Chrysanten
  • Viooltjes
  • Korianderbloemen
  • Rozenblaadjes
  • Klein hoefblad
  • Thijm
  • Courgettebloemen
  • Vlijtig liesje
  • Anjers
  • Daglelie
  • Oostindische kers