BLOEMEN NEDERLAND

Alles over bloemen

Tulpen verzorgen: vele tips

In de categorie: Tulpen

Tulpen zijn mooie bloemen, maar moeten natuurlijk ook goed verzorgd worden. Doordat tulpen vaak gebruikt worden, zijn er vele verschillende theorieën over het verzorgen ervan, soms juiste en soms minder juiste. Op deze pagina meer over het goed verzorgen van tulpen, zodat u zo lang mogelijk kunt blijven genieten van uw mooie tulpen. (Lees meer…)

Roze tulpen

In de categorie: Tulpen

De kleur roze wordt ook wel gezien als de lievere, de zachtere versie van de rode kleur. De kleur roze wordt dan ook vaak in verband gebracht met lieve, schattige babymeisjes. Deze zachtaardigheid kan ook teruggevonden worden bij de roze tulpen. (Lees meer…)

Oranje tulpen

In de categorie: Tulpen

Oranje tulpen, Nederlandser kan het niet. Tulpen en de kleur van Nederland. Oranje tulpen worden daarom vaak als symbool gebruikt voor Nederland. Maar oranje tulpen dragen ook andere betekenissen uit. (Lees meer…)

Verschillende kleuren tulpen

In de categorie: Tulpen

U zou het niet meteen denken, maar een boeket met verschillende kleuren tulpen draagt ook een eigen boodschap met zich mee, een onverwachte boodschap zelf! (Lees meer…)

Paarse tulpen

In de categorie: Tulpen

De kleur paars wordt vaak in verband gebracht met koninklijke waardigheden. Geldt dit ook voor de paarse tulpen? (Lees meer…)

Gele tulpen

In de categorie: Tulpen

Geel symboliseert zonneschijn en dus warmte, leven, blijheid en plezier. Maar aan de andere kant staat geel ook voor bedrog en lafheid. U kunt met de kleur geel dus vele kanten op. Maar hoe zit het met gele tulpen? Welke boodschap dragen zij met zich mee? (Lees meer…)

Rode tulpen

In de categorie: Tulpen

De kleur rood is sterke kleur die geassocieerd kan worden met warmte, liefde, hitte, maar ook met vuur en bloed. Zoals ook wel gezegd wordt: rood is zowel cupido als de duivel (twee personages die beiden met rood geassocieerd worden), oftewel u kunt met rood twee kanten op. (Lees meer…)

Witte tulpen

In de categorie: Tulpen

Prachtige smetteloze, witte tulpen zijn prachtig om te zien en ook prachtig om te geven. Wilt u iemand vergeven of wilt u respect afdwingen bij iemand, dan kunt u dat bereiken met witte tulpen. (Lees meer…)